Módosítják a TF tanrendjét a diplomabotrány után

Vágólapra másolva!
Július végén tettek ismeretlenek feljelentést amiatt, hogy a Semmelweis Egyetem Testnevelési Karán csak a dékán segítségével tudott testnevelő-edző szakos diplomát szerezni három fiatal, köztük egy fideszes képviselő fia. Az egyetem pénteken úgy döntött, hogy megváltoztatja az eddigi tanrendjét és kreditrendszerét.
Vágólapra másolva!

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán (TF) módosítják a curriculumot, vagyis a tanrendet és a kreditrendszert. Az egyetem pénteken közleményben azt írta, hogy a TF-en délelőtt rendkívüli kari tanácsülést tartottak. Az ülésen a tanulmányi dékánhelyettes, Hamar Pál professzor előterjesztésében megvitatták a kar kreditátviteli bizottsága és szakmai felelősei által jóváhagyott, a TF curriculumában és kreditrendszerében végrehajtandó módosításokat.

Az előterjesztést a kari tanács szótöbbséggel elfogadta. A változtatások felkerülnek a kar intézményi honlapjára, így a jövő héten megkezdődő tanévben a hallgatók a tanulmányi kötelezettségükről pontosan tájékozódhatnak - tették hozzá.

A hvg.hu július 23-án írt arról, hogy július végén befolyással üzérkedés, többrendbeli közokirat-, illetve magánokirat-hamisítás gyanújával tettek feljelentést ismeretlenek, mert állításuk szerint a TF-en csak a dékán segítségével tudott testnevelő-edző szakos diplomát szerezni három fiatal. A feljelentés szerint a diákoknak több jegyük hiányzott, amelyeket a dékán csak az államvizsga után vitt fel a tanulmányi rendszerbe. Az egyik diák a fideszes képviselő, Lasztovicza Jenő fia. A képviselő szerint a fia csak a túlbonyolított rendszer áldozata. (Az ügy hátteréről ebben a cikkünkben olvashat bővebben.)

A cikk megjelenése után a Semmelweis Egyetem rektora belső vizsgálatot indított. A rektor augusztus 6-i hatállyal felfüggesztette Tóth Miklós dékán és Szalma László dékánhelyettes vezetői megbízását. A felfüggesztést a kar zavartalan működésének biztosításával indokolta a rektor. Az egyetem csütörtökön azt közölte: Szél Ágoston rektor további vizsgálatot rendelt el a TF-en. "Azonban olyan új körülmények merültek fel, amelyek az oktatási feladatok zavartalan ellátása érdekében további kiterjesztett kari vizsgálatot, és ennek nyomán rektori intézkedéseket tesznek szükségessé" - állt a csütörtöki közleményben.