Mentőhelikopter miatt zárták le az M5-öst

Vágólapra másolva!
Két különböző baleset miatt is le kellett zárni az M5-ös autópályát hétfő délután. Ócsa környékén egy furgon és egy személyautó ütközött, ezért a fél pályát lezárták, Kisteleknél pedig egy szerencsétlenül járt kamion torlódik a forgalom.
Vágólapra másolva!

Baleset miatt útzárat rendeltek el az M5-ös autópálya Szeged felé tartó pályáján a 31-es kilométernél hétfő este - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Beluzsárné Belicza Andrea szerint egy furgon és egy személyautó ütközött össze Ócsa térségében, a ráfutásos balesetben ketten súlyos megsérültek.

A helyszínre mentőhelikopter érkezett, ezért rendelték el a pályazárat, de korlátozásokra a helikopter felszállása után, a műszaki mentés idején is számítani kell. Terelni a rendőrség nem tudott, ezért arra kérték az autósokat, hogy az autópálya helyett az 5-ös utat használják. Az Útinform szerint a pályazár nem sokkal 8 előtt szűnt meg.

Egy másik baleset miatt Kisteleknél is le kellett zárni az M5-öst; a délután balesetet szenvedett kamion műszaki mentésének idejére a sztráda Budapest felé tartó oldalán is lezárták az utat, a Szeged irányába tartókat pedig Kisteleknél leterelik a régi 5-ös útra. Az Útinform szerint itt egy fát szállító kamion járt szerencsétlenül, és a mentés alatt csak a leállósávot lehet használni.