Őrizetben a gyerekét fejbe lövő apa

Vágólapra másolva!
Az abonyi férfi a tízéves kislány lelövése után magával is végezni próbált. Életveszélyes állapotban vitték kórházba, kezdeményezik az előzetes letartóztatását.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vette a tízéves kislánya megölésével gyanúsított abonyi férfit a rendőrség, és kezdeményezte előzetes letartóztatását - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Beluzsárné Belicza Andrea az [origo] érdeklődésére elmondta: az apa hétfő reggel megölte 10 éves gyerekét, majd magával is végezni akart. A férfit életveszélyes állapotban vitték kórházba, a mentőket az éjjeli műszakból hazaérkező anya értesítette.

A gyilkossággal gyanúsított férfi jelenlegi állapota súlyos, de már ki tudták hallgatni, vallomásának részletei egyelőre nem publikusak. Annyi tudható csak, hogy a gyerek lőtt sérülésekbe halt bele.

A város alpolgármestere az MTI-nek azt mondta, hogy az abonyiak mélyen megdöbbentek az eset hallatán, és egyelőre nem találnak magyarázatot a történtekre. Parti Mihály szerint a 30 év körüli házaspár viszonylag rendezetten, a közepesnél valamivel jobb anyagi körülmények között élt. A helyieknek nincs információjuk arról, hogy az apa erőszakos természetű lett volna, és azt sem tudni, mivel foglalkozott.

A rendőrség kezdeményei a 43 éves apa előzetes letartóztatását - közölte Beluzsárné Belicza Andrea. A gyilkosság indítékait és körülményeit szakértők bevonásával próbálják tisztázni.