Mesterséges kómában van a lányát lelövő apa

Vágólapra másolva!
Képtelen a kommunikációra az a férfi, aki hétfőn hajnalban lelőtte a kislányát, majd magával is végezni próbált. A rendőrség így nem tudja előzetes letartóztatásba helyezni.
Vágólapra másolva!

Mesterséges kómában van, ezért egyelőre nem tudják előzetes letartóztatásba helyezni azt a férfit, aki a gyanú szerint hétfőn hajnalban abonyi otthonukban lelőtte a kislányát, majd öngyilkosságot kísérelt meg - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Kállai Gábor elmondta, hogy az érvényes szabályok szerint a bűncselekmény elkövetését követő három napon belül, vagyis legkésőbb csütörtök hajnalig kellene előzetes letartóztatásba helyezni a gyanúsítottat, a döntést szerdára tervezték, de a férfi olyan állapotban van, hogy nem lehet vele kommunikálni.

A Budakörnyéki Bíróság nyomozási bírója, valamint a megyei főügyészség egyik ügyésze szerdán ment volna ki abba a fővárosi kórházba, ahol a gyilkosság miatt őrizetbe vett férfi fekszik, hogy meghallgassák, és döntsenek előzetes letartóztatásáról - magyarázta a szóvivő -, de a férfi állapota miatt a látogatást elhalasztották.

A rendőrség kedden vette őrizetbe a 43 éves férfit, akit tízéves gyermeke megölésével gyanúsítanak. Az apa hétfőn hajnalban lelőtte gyermekét, majd magával is végezni akart, súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba. A mentőket az éjjeli műszakból hazaérkező anya értesítette. A gyilkossággal gyanúsított férfit kedden ki tudták hallgatni, vallomásának részletei azonban nem publikusak.