Ellopott életműdíjat találtak az éjszakai buszon

Vágólapra másolva!
Értékes műtárgyat, egy néhány hónapja ellopott életműdíjat talált az éjszakai buszon egy BKV-sofőr csütörtök hajnalban. A megtalált díjat visszajuttatták jogos tulajdonosának, a Klíma Klub által júniusban kitüntetett Láng István akadémikusnak.
Vágólapra másolva!

Egy ellopott életműdíjat talált egy buszvezető csütörtökre virradóra a 973-as jelzésű éjszakai járaton Budapesten - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Klíma Klub Tudományos Tanácsadó Testület csütörtökön. A tájékoztatás szerint a buszsofőr a járat végállomásán, az újpalotai Szentmihályi úton átadta a műtárgyat a rendőrségnek.

Az életműdíjat idén júniusban ítélte oda a Klíma Klub Tudományos Tanácsadó Testülete Láng István akadémikusnak a IV. Magyarországi Klímacsúcson. A díj a konferencia végére eltűnt, a szervezet feljelentést tett a XXII. kerületi kapitányságon ismeretlen tettes ellen.

A közlemény szerint a műtárgyat Péter Ágnes Munkácsy-díjas szobrászművész kifejezetten erre az alkalomra tervezte és készítette, emiatt a díj nemcsak kiemelkedő erkölcsi, de pénzbeli értékkel is bír. A Klíma Klub Tudományos Tanácsadó Testülete köszönetét fejezte ki a megtalálónak.