Kommandósok előzték meg a verekedést a tárgyaláson

Vágólapra másolva!
Heves szóváltásba keveredtek az áldozatok és a vádlottak hozzátartozói a pilisi kettős rablógyilkosság pénteken kezdődött bírósági tárgyalásán. Az ügyészség részben különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossággal vádolja az első és másodrendű vádlottat.
Vágólapra másolva!

A vádirat ismertetésével elkezdődött vádlottjainak pere pénteken a Budapest Környéki Törvényszéken. Az ügyész által ismertetett vádirat szerint 2010 októberében előre kitervelten, nyereségvágyból, részben különös kegyetlenséggel öltek meg két embert a Pest megyei Pilisen, és otthonukból ékszereket, valamint készpénzt raboltak el. Az ügy négy vádlottja büntetett előéletű.

A tárgyalást megelőzően, illetve azt követően a vádlottak és az áldozatok családtagjai heves szóváltásba keveredtek. A büntetés-végrehajtás kommandósai azonban megakadályozták, hogy több tucatnyian összeverekedjenek.

Az ügyészség szerint a vádlottak közül hárman régóta ismerték egymást, rendszeresen fogyasztottak kábítószert. Az elsőrendű vádlott 2010 augusztusában szabadult a börtönből, majd megismerkedett a harmadrendű vádlottal, egy nővel, akinek élettársa éppen akkor került börtönbe. A vádlottaknak anyagi gondjaik voltak, ezért úgy döntöttek, hogy kirabolják a harmadrendű vádlott börtönben ülő volt társának jó körülmények között élő édesanyját és párját.

Ölni akartak

2010. október 8-án este egy kölcsöngépkocsival elindultak Pilisre. Útközben különböző kábítószereket fogyasztottak, a rabláshoz pedig kesztyűket és ragasztószalagot vásároltak. A helyszínre érve a negyedrendű vádlott meggondolta magát, és a kocsiban maradt a helyszínt jól ismerő harmadrendű vádlottal. A vádirat szerint ekkor az első- és másodrendű vádlott úgy döntött, hogy meg sem kísérlik megkötözni a házban tartózkodókat, hanem megölik őket.

A házba már késekkel és egy kisbaltával felfegyverkezve törtek be. Ekkor felébredt a házban tartózkodó asszony, akit hasba szúrtak, és a kisbaltával is többször fejbe csaptak. A zajra felébredő férfi ekkor ment át párja szobájába, ahol a rablók többször megszúrták és a baltával fejbe vágták. A férfi összeesett, halálát a vádirat szerint a jelentős vérveszteség okozta. Az asszony ekkor még élt, ezért őt ismét mellkason és hátba szúrták, a baltával pedig újabb csapásokat mértek a fejére. A vádirat szerint az asszony halálát fejsérülései okozták.

1,7 milliós zsákmányon osztoztak

A két férfi ezután összeszedte a házban található arany ékszereket és készpénzt, majd a környéken várakozó autóval elhajtottak. A vádirat szerint a csaknem 1 millió 700 ezer forintnyi zsákmányt ezután szétosztották egymás között.

Az első- és másodrendű vádlottat előre kitervelten, nyereségvágyból, részben különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel, míg a harmad és negyedrendű vádlottat felfegyverkezve elkövetett rablás bűnsegédletével vádolja az ügyészség. A vádlottak előzetes letartóztatásban vannak. Az ügyet kiemelt jelentőségűvé minősítették, ezért a tárgyalás októberben és novemberben is folytatódik.