Kiderült, ki a Kuruc.info tulajdonosa

Vágólapra másolva!
A valódi tulajdonosát indulása óta titkoló Kuruc.info egy Kaliforniában élő magyar borászé, Varga Béláé, aki azonban nem azonos az egyik hazai, móri borásszal.
Vágólapra másolva!

A doménregisztrációs adatbázis szerint a kaliforniai Healdsburgben élő Bela Varga a Kuruc.info valódi tulajdonosa - írja az Átlátszó.hu.

A szélsőséges nézeteknek helyet adó portál tulajdonosa eddig nem volt megismerhető, helyette az anonim doménszolgáltatásra szakosodott Domains by Proxy nevű cég szerepelt az adatbázisokban. A portál a munkatársai igazi nevét is titkolja.

Július 20. óta megismerhető a valódi tulajdonos neve és lakcíme, az Átlátszó.hu szerint valószínűleg azért, mert a szolgáltató nem akarta vállalni a felelősséget az ismételt jogsértésekért (a Kuruc.info többször közzétette ehhez hozzá nem járuló emberek lakcímét és telefonszámát).

Bela Varga a cikk szerint egy Magyarországon született, 1988-ban az Egyesült Államokban letelepedett volt borász. A jelenleg is Magyarországon dolgozó Varga Béla móri borászhoz nincs köze - írta az Átlátszó.hu.