Tarlós rászólt a műjégpálya vezetőjére

Vágólapra másolva!
Tarlós István főpolgármester figyelmeztette a műjégpálya igazgatóját, hogy ne engedélyezze hangos rendezvények megtartását, egyúttal jelezte, ha még egyszer előfordul, akkor felmenti állásából.
Vágólapra másolva!

Egy szombati, nagy hangerejű rendezvény miatt Tarlós István főpolgármester arra utasította Bartha Lászlót, a Városligeti Műjégpálya ügyvezető igazgatóját, hogy a budapestiek nyugalmának érdekében a jövőben ne adja ki a létesítményt hasonló rendezvénynek - közölte kedden a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója.

Szűcs Somlyó Mária közleménye szerint ha mégis előfordul hasonló eset, úgy a városvezető felmenti állásából az igazgatót, annak ellenére, hogy semmilyen szabályt nem sértett a rendezvény. A Városháza megjegyezte azt is, hogy Budapestnek nincs beleszólása sem a zuglói, sem az országos zajrendelet kialakításába.

Kedden a Blikk számolt be arról, hogy a helyszíntől négy kilométerre, a csukott ablakokon át is hallani lehetett a hétvégi városligeti koncertet, ami miatt rengetegen hívták a rendőrséget nemcsak Zuglóból, hanem Józsefvárosból is. A lap által megkérdezett hangtechnikus 100 decibel körülire becsülte a rendezvény éjszakai hangerejét, miközben a XIV. kerület rendelete éjjel 40 decibeles zajmaximumot engedélyez.