Őrizetbe vették a Roma Gárda vezetőjét

Vágólapra másolva!
A szerdán alakult Roma Gárda magát Daflics ezredesnek nevező vezetőjét őrizetbe vették a rendőrök a Bama.hu szerint. A rendőrség gyanúja szerint jogellenesen próbált közrend fenntartására irányuló tevékenységet szervezni.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vették a Roma Gárda vezetőjét, a magát Daflics ezredesnek nevező Bagó Ferencet csütörtök délután - írja a Dunántúli Napló internetes oldala, a Bama.hu. A Baranya Megyei Rendőrség este hét óra után erősítette meg az információt.

Eszerint a pécsi rendőrség "közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenység jogellenes szervezésének vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított" ismeretlen tettes ellen. Ezzel összefüggésben elfogtak és előállítottak összesen hat embert. Egyikük a 45 éves Bagó Ferenc, a többiek az ő társaságában voltak. Az elfogott személyek között volt egy pécsi fotóriporter nő is, aki saját járművével szállította Bagó Ferencet - közölte a rendőrség.

Az [origo] Pécsen tartózkodó tudósítója szerint Bagó telefonja, amely másfél órával ezelőtt még elérhető volt, most ki van kapcsolva. Délután öt óra előtt egy kisebb roma egyesület vezetője, Gányi Miklósné vette fel Bagó telefonját, aki elmondása szerint éppen egy tévéinterjúra igyekezett. A nő akkor azt mondta, éppen Vácon voltak.

A Roma Gárda megalakulását szerdán jelentették be Pécsett. Bagó Ferenc akkor azt mondta, a cigányok, a zsidók és minden más, fenyegetettségben élő kisebbség érdekében kívánnak fellépni. Ahol támadás vagy fenyegetés éri őket, ott megjelennek, és fenntartják a rendet addig, amíg nem érkeznek meg a rendőrök.

A lopásért elítélt, büntetett előéletű férfi azt ugyanakkor tagadta, hogy fegyverek vásárlására indítottak volna gyűjtést, ez a hír magyarázata szerint egy félreértésen alapul.