240 rendőrt küldtek megvert társuk segítségére

Vágólapra másolva!
Tetten ért egy turai rendőr egy tolvajt, de a környékbeliek ellenszegültek, és megverték, összerugdosták a rendőrt. A férfi segítséget kért, összesen 240 rendőrt vezényeltek a helyszínre, akik egy éjszaka alatt az összes támadót elfogták.
Vágólapra másolva!

Kétszáznegyven rendőrt vezényeltek ki szerda este a Pest megyei Turára, mert egy lopás közben tetten ért helybéli és a segítségére sietők rátámadtak egy szintén a faluban lakó, de szolgálaton kívüli rendőrre - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, Garamvölgyi László. A súlyosan megsérült rendőrre támadók közül kettőt őrizetbe vettek, ellenük hivatalos személy elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás.

Később még két embert elfogtak, a gyanúsítottak köre így hétre bővült. A délutáni órákban egy 15 és egy 17 éves fiatalember került rendőrkézre, elszámoltatásuk jelenleg is tart.

Garamvölgyi László elmondta, hogy a Pest megyei Tura belterületén egy szabadnapos rendőr zászlós lopáson ért tetten egy helyi lakost, így azonnal szolgálatba helyezte magát, és intézkedett, de a gyanúsított elmenekült. A rendőr rövid üldözés után elfogta a menekülőt, de ekkor már 6-8 helybéli közeledett fenyegetően felé. Követelték, hogy engedje el az elfogott férfit, majd elkezdték lökdösni, egyikük elővett egy bicskát is, és megfenyegette vele - tette hozzá a dandártábornok. A turai férfiak a szintén a faluban lakó rendőrt ezután ütlegelni kezdték, és miután a földre került, rugdosták.

A bántalmazás következtében a rendőr elvesztette az eszméletét, és a támadók a már elfogott gyanúsítottal együtt elmenekültek a helyszínről. Amikor a megtámadott rendőr magához tért, segítséget kért. Gödöllőről, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságról, valamint a Készenléti Rendőrségtől összesen 240 rendőr érkezett a helyszínre. A támadókat - egy kivételével - még az éjszaka elfogták, kettőt őrizetbe is vettek. Hivatalos személy elleni erőszak büntette miatt a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség folytatja le az eljárást ellenük - mondta Garamvölgyi László. A zászlós, aki már hét éve rendőr, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, és a Hatvani Városi Kórházba szállították, ahol jelenleg is megfigyelik.

Garamvölgyi szerint az elmúlt időszakban csökkent a hivatalos személy elleni erőszakok száma.

Az MTI-nek nyilatkozott a sebesült rendőr, Darnyik Alexander Attila. Azt mondta, akkor ért tetten egy betörőt, amikor egy másik lopás feltételezett elkövetőjét kereste a faluban. A 33 éves zászlós szerint a tolvaj épp a bentről kihozott kábeleket pakolta össze, amikor ő, szolgálatba helyezve magát, megadásra szólította fel a férfit, miközben a vele tartó társát segítségért küldte.

A tolvaj ekkor az erdő felé futott, ahová beérve majdnem sikerült elfogni, ám megjelent egy körülbelül nyolctagú társaság, mint utóbb kiderült, az elkövető rokonságából. "Ütések, rúgások értek, egy kés is előkerült, majd elvesztettem rövid időre az eszméletemet, és ez idő alatt a tolvajt kimenekítették" - idézte fel az eseményeket a rendőr, aki a fején, az alkarján, az ujján és a bordájánál sebesült meg, és az orra is eltört. Szúrás nem érte, ennek ellenére meglehetősen rosszul érzi magát, és több vizsgálaton át kell még esnie - mondta telefonon.