Este beszél Orbán Kötcsén

Vágólapra másolva!
Délelőtt gazdasági szakemberek vitáztak az IMF-nek a hazai gazdasági konszolidációban betöltött szerepéről, délután félidős értékelés, felsőoktatási és szegényeket érintő témákról lesznek előadások. Orbán Viktor kormányfő a találkozó végén mond beszédet.
Vágólapra másolva!

Izgalmas vita alakult ki Varga Mihály tárca nélküli miniszter, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Csaba László közgazdász között szombaton délelőtt a tizenegyedik kötcsei találkozón. A gazdasági szakemberek egyebek mellett az IMF-nek a gazdasági, pénzügyi konszolidációban betöltött szerepéről vitáztak, amelyről nagyon differenciált értékelést adtak. Erről a zárt rendezvényt szervező Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter számolt be telefonon az MTI-nek. Balog szerint azt mindhárman megerősítették, hogy Magyarországnak alapvetően biztonsági hitelre van szüksége.

Forrás: MTI/Varga György

A kötcsei találkozó délutáni programjában szerepel Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető félidős értékelése, Maruzsa Zoltán - aki az MTI korábbi információi szerint az új felsőoktatási helyettes államtitkár lehet - előadása a felsőoktatás és az értelmiség viszonyáról, Balog Zoltán beszéde a szegénység elleni stratégiákról, majd az utolsó két és fél órában Orbán Viktor felszólalása és a miniszterelnökkel való beszélgetés zárja a rendezvényt.

A kötcsei pikniket 2004 óta rendezik meg fideszes politikusok és a jobboldali értelmiségi holdudvar részvételével a Somogy megyei településen. Tavaly szeptemberben Orbán Viktor többek között arról beszélt, hogy a kormánynak tovább kell mennie az államadósság csökkentésének útján.