A jövő héten hazahozhatják a fekete sereg vezetőjét

Vágólapra másolva!
Már a jövő héten hazahozhatják a tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt Magyar Róbertet, miután a kiadatásához hozzájárult a spanyol bíróság. A férfiért magyar rendőrök utaznak ki Madridba - közölte Garamvölgyi László ORFK-szóvivő szombaton.
Vágólapra másolva!

Akár már a jövő héten hazahozzák és megkezdheti életfogytig tartó büntetése letöltését Magyar Róbert, akit a héten fogtak el Spanyolországban - közölte Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője szombaton. A szóvivő szerint az ORFK Nebek (Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ) pénteken kapott tájékoztatást a spanyol rendőröktől, hogy az ottani bíróság hozzájárult a férfi kiadatásához.

A szóvivő szerint férfit a magyar rendőröknek kell hazahozniuk, akiknek Madridban adják át a bűnözőt a spanyol hatóságok. Spanyolországban valószínűleg azért mondtak le az ott elkövetett bűncselekmények miatti eljárások lefolytatásáról, és adják ki Magyarországnak a férfit, mert idehaza tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték, így élete végéig börtönben lesz.

Magyar Róbertet nemzetközi körözés alapján, augusztus végén fogták el Marbellában. A magyar hatóságok azzal vádolták, hogy a fekete sereg nevű bűnszervezet vezetőjeként ő adott megbízást az alvilágban Ragyás Tóniként ismert H. Antal megölésére. A gyilkosságot 2003. augusztus 27-én követték el Budapesten, egy III. kerületi játékterem előtt.

A fekete sereg a bűnüldöző hatóságok szerint prostitúcióval, védelmi pénzek szedésével, tartozásbehajtással foglalkozott, erőszakos harcot folytatott a mindezekből származó illegális jövedelmekért, és a fegyveres leszámolástól sem riadt vissza. A házi őrizetből évekkel ezelőtt ismeretlen helyre szökött Magyar Róbertet a Debreceni Ítélőtábla - az elsőfokú döntést helybenhagyva - idén márciusban ítélte tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre.