Állami pénzekért csalt egy egri tánciskola

Vágólapra másolva!
Az adóhivatal szerint egy egri tánciskola vezetői olyan tanulók után is vettek fel támogatást, akik más tánciskolába jártak, vagy már végeztek, így négy év alatt több mint 51 millió forinthoz jutottak jogtalanul. Az ügyben ezer embert hallgattak ki, és tizenhét embert gyanúsítottak meg.
Vágólapra másolva!

Csalással gyanúsítja egy egri tánciskola oktatóit és vezetőit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), az ügyben ezer embert hallgattak ki - közölte a NAV Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense vasárnap.

Kovács Dorina közlése szerint az egri tánciskola vezetői 2004 és 2008 között, négy tanéven keresztül igényeltek állami normatív támogatást a tanulókról szóló adatok meghamisításával, a naplóban olyan diákok is szerepeltek, akik egy másik tánciskolába jártak, és voltak olyanok is a listán, akik már korábban végeztek.

A sajtóreferens szerint az intézmény igazgatója és adminisztrátora utasította a tánctanárokat a csalásra. A történtek tisztázására mintegy ezer diákot, illetve szülőt hallgattak ki a pénzügyi nyomozók. A tánciskola négy tanév alatt 51 millió 300 ezer forint összegű támogatáshoz jutott jogosulatlanul.

Az ügyben tizenhét embert gyanúsítottak meg, közülük négyet különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással, ők akár tíz évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak. A 13 oktató a gyanú szerint köz- és magánokirat hamisítást követett el.