Előzetesben a hajléktalangyilkosság gyanúsítottjai

Vágólapra másolva!
Harminc napra előzetes letartóztatásba helyeztek két embert a múlt héten a II. kerületben történt gyilkosság miatt. A 63 éves hajléktalan nőt egy férfi ölte meg baltával, később pedig elásta. A másik gyanúsított egy nő, aki végignézte a gyilkosságot, de nem segített az áldozatnak, és a rendőrséget sem értesítette.
Vágólapra másolva!

Két embert, egy férfit és egy nőt helyezett harmincnapos előzetes letartóztatásba a Pesti Központi Kerületi Bíróság a II. kerületben meggyilkolt hajléktalan nő ügyében vasárnap - közölte Bényi Mónika, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

A 63 éves, hajléktalan nőt baltával ölték meg, majd elásták a főváros II. kerületében. A rendőrök állampolgári bejelentésre kezdték el keresni a nőt, aki a kerület egyik erdős részéről tűnt el. A nyomozók kihallgatták az erdőben élő hajléktalanközösség tagjait, az egyik férfi ellentmondásba keveredett, és később bevallotta, hogy ő ölte meg egy baltával az eltűnt nőt.

A rendőrség pénteken egy közleményt adott ki, amely szerint az indíték vélhetően anyagi haszonszerzés volt. A férfi a kihallgatása során tagadta a bűncselekmény elkövetését. Csütörtök este az üggyel összefüggésben segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgattak ki egy másik hajléktalant is. A 40 éves nő szemtanúja volt a bűncselekménynek, de nem hívott segítséget, a hatóságokat nem értesítette a történtekről - fejtette ki Bényi Mónika.

A hajléktalan nőről és erdei birodalmáról 2011-ben az [origo] hangos képriportot mutatott be. Ebben Klára mesél az életéről, mindennapjairól és a terveiről. Akkor azt kérte, ne közöljük, hol készült a riport, mert fél attól, hogy megtámadják, és kérésére a nevét sem publikáltuk.

A gyilkosság után a helyszínen készült riportunkat itt olvashatja.