Tizenkét afgán gyereket kaptak el Röszkénél

Vágólapra másolva!
Az 5 és 15 év közötti gyerekek azt mondták: valamennyien Afganisztánban születtek, és a családjukkal indultak el Európa felé, a hosszú úton azonban elszakadtak rokonaiktól, ezért együtt próbálnak meg eljutni Nyugatra.
Vágólapra másolva!

Afgán állampolgárságú gyerekeket fogtak el két csoportban a rendőrök Röszke közelében vasárnapra virradóra. A 12 gyerek gyermekvédelmi otthonba kerül - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A stabil hőkamera kezelője először egy héttagú csoportra figyelt fel, akik Röszke külterületén próbálkoztak illegálisan magyar területre lépni, majd nem sokkal később még öten kíséreltek meg az autópálya-határátkelőhelyet megkerülve átjutni a zöldhatáron. A határsértők, amikor meglátták a rendőröket, először visszafutottak Szerbiába, majd néhány perccel később újra megpróbálták, ekkor azonban elfogták őket - mondta a szóvivő

Az 5 és 15 év közötti gyerekeket a rendőrök a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre szállították, ahol enni és inni kaptak. Meghallgatásuk után gyermekvédelmi otthonba kerülnek - mondta a szóvivő.

A gyerekek azt mondták, hogy valamennyien Afganisztánban születtek, és családjukkal indultak el Európa felé, a hosszú úton azonban elszakadtak rokonaiktól, ezért úgy döntöttek, együtt próbálnak meg eljutni Nyugatra.