Nagy zabálással cukkolnák az éhségsztrájkoló Gyurcsányt

Vágólapra másolva!
Hatalmas pikniket hirdettek meg a Facebookon az éhségsztrájkba kezdő Gyurcsány Ferenc Kossuth téri sátra mellé. A szervezők a politikus szeme láttára szeretnének bőségesen bevacsorázni, hogy így cikizzék ki a választási törvény tervezett átalakítása miatt tiltakozó Gyurcsányt.
Vágólapra másolva!

Szabadtéri pikniket szerveznek a Kossuth térre a Facebook közösségi oldalon, hogy ezzel cukkolják a parlament előtt éhségsztrájkoló Gyurcsány Ferencet. A politikus pénteken jelentette be, hogy a téren felállított sátrában egyhetes éhségsztrájkot kezd, hogy így tiltakozzon a választási rendszer megváltoztatása ellen, amelyben a Fidesz előzetes választási regisztráció bevezetését tervezi.

A piknik szervezői nem rejtik véka alá, hogy nem értenek egyet Gyurcsány demonstrációjával: a meghirdetett eseményt illusztráló Gyurcsány Ferenc-portréra azt írták angolul, hogy "maradj éhes, maradj ostoba" (stay hungry, stay foolish). A pikniket, a "nagy zabálást" is közvetlenül Gyurcsány Ferenc sátra mellé hirdették meg pénteken este fél hétre, hozzátéve, hogy szeretnének a koplaló politikustól látótávolságban piknikezni.

A szervezők ironikusan megjegyezték, hogy reményeik szerint Gyurcsány behívja majd őket "az ebédlőnek berendezett sátrába". A piknikhez hétfőn kora délután már 130-an csatlakoztak. Gyurcsány Ferenc éhségsztrájkjáról itt olvashat bővebben.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Gyurcsány a Kossuth téren az éhségsztrájk kezdetén