Szabadon engedték a roma gárda vezetőjét

Vágólapra másolva!
A magát Daflics ezredesnek nevező férfit közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenység jogellenes szervezésének vétségével gyanúsították meg.
Vágólapra másolva!

Szabadlábra helyezték szombaton azt a férfit, akit a pécsi roma önvédelmi szerveződéssel összefüggésben a múlt héten őrizetbe vett a rendőrség - írja az Új Dunántúli Napló és a Pécsma.hu hírportál.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság korábban a rendőrség internetes oldalán közölte, hogy a magát Daflics ezredesnek nevező 45 éves B. Ferencet a közbiztonság és a közrend fenntartására irányuló tevékenység jogellenes szervezésének vétségével gyanúsították meg, és kihallgatása után őrizetbe vették. Azt az öt embert, akiket az ő társaságában, rendőrségi akció keretében csütörtökön fogtak el és állítottak elő, tanúként hallgatták meg, majd szabadon bocsátották.

Pécsi hírportálok szerdán számoltak be arról, hogy Pécsi Romák Egyesülete néven cigány önvédelmi szervezet alakult a közelmúltban a városban, és a "roma gárdába" országszerte toboroznak tagokat.

Pécsi helyszíni riportunkat itt olvashatja.