A TEK visszautasítja, hogy viccet csináltak belőle

Vágólapra másolva!
Közleményben tiltakozott a Terrorelhárítási Központ, amiért a sajtó viccet csinált a Műegyetem játékfegyveres diákja miatt véghezvitt akcióból. A szervezetnek állítása szerint minden bejelentést komolyan kell vennie és nincs lehetősége, illetve ideje a mérlegelésre.  
Vágólapra másolva!

A Terrorelhárítási Központ határozottan visszautasítja a szenzációhajhászó újságírásnak azt a formáját, amely a Műegyetemen ma történtek után terjedt el egyes sajtóorgánumokban - írta szerda esti közleményében a szervezet, amely szerint "több mint felelőtlenség" tréfásnak, viccesnek beállítani a történteket.

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósai szerda délelőtt lezárták a Műszaki Egyetem egyik épületét, miután azt a hírt kapták, hogy egy előadáson egy diák fegyvert rántott. Rengeteg rendőr vonult ki, egy utcát lezártak, de kiderült, hogy egy gólyák által készített filmet forgató, karateruhás diák pakolt csak ki néhány játék fegyvert.

A szervezet közleménye szerint "ha a TEK riasztást kap, hogy egy diák furcsa öltözékben, fegyvernek látszó eszközzel megy be egy tanterembe, azt a lehető legkomolyabban veszi és minden olyan eshetőségre felkészülve vonul ki a helyszínre, amelyre a műveleti egységek kiképzést kaptak."

A Terrorelhárítási Központ arra is kitér, hogy "bízik minden szülő józan ítélőképességében, akik azzal a meggyőződéssel engedik gyermekeiket iskolába, hogy ott biztonságban vannak és nem éri őket bántódás. A TEK minden bejelentést komolyan vesz, nincs lehetősége és ideje mérlegelni olyan esetekben, amikor emberéletek lehetnek veszélyben. A TEK filozófiája, egyben létrehozásának oka a magyar emberek védelme, ezért minden erejével azon dolgozik, hogy ne fordulhassanak elő olyan tragédiák, amelyekről nap mint nap tudósít a magyar média is."