Felfüggesztettet kapott az autójában bombát tartó volt olimpikon

Vágólapra másolva!
Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság Tölgyesi Krisztiánt. A korábbi olimpikon cselgáncsozó autójában négy évvel ezelőtt október 23-án robbanószerkezetet találtak. Az ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki nem jogerősen robbanóanyaggal való visszaélés miatt Tölgyesi Krisztián korábbi olimpikon cselgáncsozóra a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán. A férfi kocsijában robbanószerkezeteket találtak négy évvel ezelőtt október 23-án a fővárosban.

A bíróság robbanóanyaggal visszaélés bűntettében és szerzői jogok három rendbeli megsértése vétségében találta bűnösnek a férfit, és ezért halmazati büntetésül két év börtönbüntetésre ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását pedig öt év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet nem jogerős.

Tölgyesi Krisztián autójában 2008. október 23-án három, időzítővel ellátott benzines gyújtóbombát találtak a rendőrök Budapesten, a Nyugati téri felüljáró alatt.

A férfi az eset után részletes beismerő vallomást tett. A Népszabadság akkor azt írta, hogy Tölgyesi szülei a szélsőjobboldalinak tartott Lelkiismeret '88 nevű szervezet aktivistái voltak. Az exolimpikon védelmét a Nemzeti Jogvédő Alapítvány vállalta. Az alapítvány ügyvédje, Novozánszky Ilona négy évvel ezelőtt azt mondta: a kocsiban talált eszközök az MTV székháza elleni, két évvel az előtti támadás után készültek. Egyik pokolgép sem működőképes, vezetékeik többsége elszakadt, van, amelyik elrozsdásodott.