Mesterséges kómában az abonyi gyerekgyilkos

Vágólapra másolva!
Továbbra sem tudják kihallgatni azt a férfit, aki augusztus végén megölte a lányát, majd magával is végezni akart Abonyban. A rendőrség cáfolta, hogy ébredezne a kómából.
Vágólapra másolva!

Továbbra sincs kihallgatható állapotban, ezért egyelőre előzetes letartóztatásba sem helyezhető az a férfi, aki augusztus végén abonyi otthonukban megölte kislányát, majd fejbe lőtte magát - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán. Beluzsárné Belicza Andrea nem erősítette meg az egyik napilap információját, amely szerint a gyilkossággal gyanúsított apa ébredezne a kómából, csupán annyit mondott: a kezelőorvostól kapott tájékoztatás szerint a férfival továbbra sem lehet kommunikálni.

A kórtermet - ahol a súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedő gyanúsított fekszik - jelenleg is rendőrök őrzik. A rendőrség csak akkor tesz előterjesztést az előzetes letartóztatásra, ha az orvos jelzi, hogy a sérült kihallgatható állapotba került, és a nyomozók érdemben tudnak vele beszélni - tette hozzá a szóvivő.

A rendőrség augusztus 28-án vette őrizetbe a 43 éves férfit, aki a gyanú szerint előző nap hajnalban lelőtte a lányát, majd magával is végezni akart. A mentőket az éjjeli műszakból hazaérkező anya értesítette.

A férfit akkor még ki tudták hallgatni, vallomásának részleteit azonban nem hozták nyilvánosságra, így egyelőre hivatalosan senki sem erősítette meg azokat a lapinformációkat, amelyek szerint a tragédia hátterében szerelemféltés áll. A férfi előzetes letartóztatásáról augusztus 29-én akartak dönteni, de állapota miatt elhalasztották a döntést, mert az apát mesterséges kómában tartják az orvosok.