Hagyó tagadja a nokiásdobozt

Vágólapra másolva!
Semmilyen módon nem adott át neki pénzt Balogh Zsolt - vallotta Hagyó Miklós az ellene folyó büntetőper csütörtöki tárgyalásán. Hagyó befejezte vallomásának felolvasását, kedden a vagyonáról tárgyalnak.
Vágólapra másolva!

Tagadta azt a vádat Hagyó Miklós, hogy egy nokiásdobozban 15 millió forintot vett át. "Egy szó sem igaz belőle" - mondta a volt szocialista politikus az ellene és 14 társa ellen folyó büntetőper csütörtökön délutáni tárgyalásán a Kecskeméti Törvényszéken.

Balogh Zsolt, a per negyedrendű vádlottja, a BKV Zrt. 2008-ban megbízott vezérigazgatója mondta azt korábban, hogy hagyó arra utasította, évente 15 millió forintot adjon át neki. Hagyó azt mondta, hogy Balogh Zsolttal azért találkozott hozzátartozója lakásán, mert tőle kért tanácsot ahhoz, hogy a 4-es metró ügyében készülő európai uniós pályázat sikeres legyen.

A vádiratban szereplő második 15 millió forint 2009-es átadásáról azt mondta Hagyó: sem nokiásdobozban, sem másmilyen módon nem adott át neki Balogh Zsolt pénzt, szerinte a pénzátadásokat semmi nem támasztja alá. Hagyó azt is mondta, hogy Balogh Zsolt az őt terhelő interjút közvetlenül a 2010-es országgyűlési választások előtt adta az egyik jobboldali lapnak, majd az egyik tévének. "Balogh Zsoltnak semmilyen félnivalója nem volt, korábban is a hatóságokhoz fordulhatott volna, de ezt csak a választások előtt tette meg" - mondta Hagyó.

Hagyó Miklós csütörtökön befejezte vallomásának felolvasását. A bizonyítási eljárást szeptember 18-án folytatja Hadnagy Ibolya bírói tanácsa, akkor az elsőrendű vádlott zár alá vett vagyonáról tárgyalnak. A perben szeptember 20-án hallgatják ki Mesterházy Ernő másodrendű vádlottat.

A vádirat szerint a Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes által létrehozott és vezetett bűnszervezet 2007 januárjától 2008 augusztusáig 1,49 milliárd forintot meghaladó vagyoni kárt okozott a BKV-nak. A vádhatóság Hagyó Miklóst bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével mint felbujtót, kétrendbeli, vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettével, hivatali visszaélés bűntettével, valamint hivatalos személy által elkövetett zsarolás bűntettével vádolja.