Közel húszmillióval húzta le a szerelmes pápai lányt olasz barátja

Forint, euro, deviza, valuta, árfolyam
Vágólapra másolva!
Eleinte csak néhány százezer forintnyi kölcsönt kért, később milliókkal húzta le pápai barátnőjét és annak családját egy olasz férfi, akinek a lány a diákhitelét is odaadta. Összesen közel 20 millió forintot csalt ki a családtól és a család ismerőseitól.
Vágólapra másolva!

Közel húszmillió forintot csalt ki szerelme családjától és azok ismerőseitől egy olasz férfi - olvasható a Napló Online-on. A 29 éves Fiore 2010 nyarán ismerkedett meg a pápai lánnyal, és rövidesen a családhoz költözött. Gazdag olasz üzletembernek adta ki magát, azt mondta, apja bankigazgató, édesanyja nemesi származású, lánytestvére pedig egy olasz légitársaság igazgatója, pedig valójában szegény családból származott, apja nyugdíjas, anyja takarítónő (őket is átverte, tőlük állítólagos magyarországi agyműtétjére csalt ki pénzt).

A férfi azt is hazudta, hogy családjának több olaszországi ingatlanja, illetve egy Duna-parti rezidenciája is van. A pápai családtól először csak néhány százezer forintot kért kölcsönt, később már egymilliót. Barátnőjétől kicsalta a nagymamától lakásvásárlásra kapott hárommillió forintot, de magkapta a lánytól a 250 ezer forintos diákhitelét, valamint a zálogba adott arany ékszerek után járó 170 ezer forintot is. Pár hónappal később a lány fésülködőasztalából emelt ki 575 ezer forintot.

Fiore a családi széfből kiemelt egyszer 1,8 milliót, majd amikor anyósa odaadott neki ötmillió forintot, hogy tegye be a széfbe, eltette, mondván, sürgős üzleti ügyét kell rendeznie. A családot arra is rá tudta venni, hogy ismerőseiktől kérjenek kölcsön milliókat, így közel ötmilliót gyűjtött össze. Az olasz férfinak két bankot is sikerült becsapnia, káruk összesen meghaladja a négy és fél millió forintot.

Az eljárás során aztán kiderült, hogy nagyon hasonlóan viselkedett egy győri lánnyal is, akitől gyereke is született, csakúgy, mint a később átvert pápai lánytól. A férfit végül üzletszerűen elkövetett csalás miatt két és fél év börtönre ítélték, úgy, hogy a szabadságvesztés idejének a felére kedvezményt kapott, így végül 16 hónap után szabadulhatott a börtönből.