Volt MÁV-vezér a városüzemeltetés élén

Vágólapra másolva!
Tarlós István azt mondta, Szarvas Ferenc lesz Bán Tamás utódja a BVK élén. A két új igazgatósági tag Nagy Márta és vélhetően Lantos Csaba lesz.
Vágólapra másolva!

Szarvas Ferencet, a MÁV volt vezetőjét jelöli a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) vezérigazgatói posztjára - mondta Tarlós István a Hír TV Rájátszás című műsorában.

A döntést a Fővárosi Közgyűlés október 3-án hozza meg, akkor határoznak két igazgatósági tagról is. Egyikük Nagy Márta lesz a főpolgármester szerint, a másikukról csak annyit mondott, hogy a nevéhez köthető a nemzeti közlekedési holding "embrionális előállítása". Az MTI információi szerint Lantos Csaba üzletemberről, a Széll Kálmán Alapítvány kuratóriumi elnökéről van szó.

A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön saját kérésére felmentette a BVK vezérigazgatói posztjáról Bán Tamást, aki a társaság igazgatósági elnöki posztján folytatja a munkát. Tarlós az ülés elején tájékoztatta a képviselőket, hogy lemondott posztjáról a társaság igazgatósági elnöke, Fodor István, valamint a testület két tagja, Bienerth Gusztáv és Papp Géza.