14 év a lányát megerőszakoló férfinak

Vágólapra másolva!
Tizennégy évi börtönt kapott az a szegedi férfi, aki éveken át többször is megerőszakolta a kislányát és fajtalankodott  vele.
Vágólapra másolva!

Jogerősen tizennégy év fegyházbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki éveken át fajtalankodott lányával, többször meg is erőszakolta. A jelenleg 44 esztendős, büntetlen, szakmunkás képesítésű vádlott 1989-ben nősült meg, 1991-ben fia, három évvel később lánya született. A vádlott hivatásos katona felesége munkája miatt havonta többször éjszaka, illetve hosszabb-rövidebb időre az otthonától távol dolgozott, ilyenkor a férfi egyedül vigyázott a gyerekekre családi házukban.

A vádlott először 2002-ben fajtalankodott akkor nyolcesztendős kislányával, kihasználva, hogy felesége és fia sem tartózkodott otthon. Ezután - ugyancsak felesége és fiúgyermeke távollétében - többször is fajtalankodott a lányával. A férfi 2005-ig havi rendszerességgel kényszerítette a kislányt közösülésre és fajtalankodásra.

2010. október 9-én éjszaka az ittas vádlott arra kényszerítette a vele kettesben a házban tartózkodó lányát, vetkőzzön meztelenre, majd újra megerőszakolta az akkor már 16 esztendős sértettet.

A történtekre akkor derült fény, amikor a pedagógusok által mintagyerekként jellemzett lány 2011. március 9-én Budapesten - ahol 2008 óta tanult - az iskolai pszichológusnak elmondta a vele történteket, majd másnap feljelentést tett apja ellen. Az elsőfokú ítélet ellen felmentés érdekében fellebbező vádlott a táblabíróság előtt is tagadta bűnösségét.

A táblabíróság folytatólagosan, tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett erőszakos közösülés és a 2010-ben történtek miatt nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett erőszakos közösülés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és ezért jogerősen halmazati büntetésül tizennégy év fegyházbüntetéssel sújtotta.