50 millióból terveztetik meg az új Széll Kálmán teret

Vágólapra másolva!
Pályázatot írtak ki a Széll Kálmán tér átépítésére. A tervekre bruttó 49 milliót, a tér átépítésére több mint 3 milliárd forintot szánnak.
Vágólapra másolva!

Megjelent a Széll Kálmán terv felújítására vonatkozó városépítészeti és építészeti tervpályázat kiírás a keddi Közbeszerzési Értesítőben. A tervekre bruttó 49 millió forintot szánnak. A tervpályázatot kiíró FŐMTERV november 13-áig várja a pályázatokat.

A tervek elbírálásakor építészeti, gazdasági, környezetvédelmi, valamint megvalósíthatósági szempontokat vesznek figyelembe. A tervezés célja, hogy "a Széll Kálmán tér Budapest közlekedési rendszerében betöltött kiemelt szerepéhez és a városszerkezetben elfoglalt helyéhez méltó módon, előnyös adottságait kihasználva újjászülethessen". A bírálóbizottság elnöke a Fővárosi Önkormányzat főépítésze, Finta Sándor, de a bizottságnak tagjai a Magyar Építész Kamara képviselői, az érintett I., II. és XII. kerület főépítészei és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója is.

Korábban a tér átépítésére hárommilliárd forintot adott a jelenlegi kormány, amihez uniós és fővárosi pénzeket is sikerült csoportosítani. A beruházás teljes költségvetése így jelenleg 12,39 milliárd forint, melyből 3,2 milliárd forint jut a tér átépítésére.