Mégsem adja ki a pornókirályt Magyarország

Vágólapra másolva!
Bár korábban beleegyezett, két hete jelezte Magyarország, hogy mégsem adja ki Kolumbiának az ott gyermekprostitúcióval vádolt Pablo Lapiedrát.
Vágólapra másolva!

Nem adja ki Magyarország Kolumbiának a gyermekprostitúcióval vádolt "pornókirályt", Pablo Lapiedrát - írja az Colombia Reports az El Tiempóra hivatkozva. Lapiedrát 2011 decemberében vették őrizetbe a magyar hatóságok, amikor hamis útlevéllel próbált bejutni az országba.

A lap az európai médiára hivatkozva azt írja, hogy a magyar hatóságok eredetileg beleegyeztek abba, hogy kiadják a pornórendezőt Kolumbiának, de két héttel ezelőtt jelezték a kolumbiai főügyésznek, hogy mégsem adják ki.

"Különös, hogy az a kormány, amelyik korábban kérte tőlünk a kiadatási kérelem elküldését, most arról sem tud, hogy a spanyol állampolgár az országban van-e" - mondta az El Tiempónak egy név nélkül megszólaló kolumbiai ügyészségi forrás.

Lapiedra ellen 2008-ban indult eljárás, amikor kiderült, hogy egy 16 éves medellini középiskolás lány feltűnt az egyik pornófilmben. Az ügyben számos feljelentés született, Lapiedrát 2011 márciusában fogták el Barcelonában, ott szeptemberig ült börtönben, amikor a hatóságok engedélyezték a Kolumbiának való kiadatását. Időközben azonban 135 ezer dollárnyi óvadék ellenében elhagyta a börtönt, és megszökött az országból. Ezt követően fogták el Magyarországon.