Hamis lövöldözést rendeztek a VII. kerületben

Vágólapra másolva!
Gyanúba akarta keverni a cégtársát egy vállalkozó, ezért megkérte egy barátját, hogy lőjön rá az autójára a múlt héten a VII. kerületben. A második kihallgatásán bevallott mindent.
Vágólapra másolva!

Cégtársára akart kenni a múlt héten egy VII. kerületi lövöldözést két férfi - közölte a BRFK szerdán. A múlt csütörtökön egy ismeretlen belelőtt egy autóba a főváros VII. kerületében lévő Nefelejcs utcában, miközben a jármű tulajdonosa is a helyszínen volt. A rendőrség akkori közleménye szerint a fegyverszakértő megállapította, hogy az autó jobb elején egy éles lőszertől származó rongálódás található.

A szerdán kiadott közlemény szerint a nyomozók kihallgatták a sértettet, aki elkövetőként egyik ismerősét nevezte meg. A rendőrök megállapították, hogy a férfi nem követhette el a bűncselekményt, mivel abban az időpontban vidéken tartózkodott, amit több tanú is megerősített.

Ezt követően a sértett újabb kihallgatása során már ellentmondásba keveredett, majd végül elismerte, hogy a lövöldözést egy ismerősével közösen találták ki és hajtották végre. Azt tervezték, hogy a bűncselekmény elkövetését vállalkozó ismerősükre kenik, és így próbálják megszerezni a vele közös cégük 42 milliós bevételét.