Vágólapra másolva!
Nem követett el bűncselekményt Mátsik Péter volt ügyész, aki az 1956-os forradalom után halálbüntetést kért például Mansfeld Péterre, ezért a Központi Nyomozó Főügyészség elutasította a Jobbik ellene tett feljelentését - írta a Magyar Nemzet. Az ügyészség szerint a volt ügyész az akkori törvények alapján jogosan kérte a halálbüntetést a forradalmárokra.
Vágólapra másolva!

Elutasította bűncselekmény hiányában Mátsik György - a Mansfeld Péterre is halálos ítéletet kérő - volt ügyész elleni feljelentést a Központ Nyomozó Főügyészség - értesült a Magyar Nemzet az egyik feljelentőtől, Szilágyi György jobbikos képviselőtől.

A lap azt írta, a határozat szerint az ügyészség azért utasította el a feljelentést, mert az abban hivatkozott cselekmény szerintük nem bűncselekmény, az egykori ügyész az akkor hatályos törvények alapján kért halálbüntetést ötvenhatos forradalmárokra.

A döntés ellen a négy feljelentő közül Mansfeld László, az 1956-os forradalom után kivégzett Mansfeld Péter testvére élhet panasszal, nyolc napon belül. A feljelentés felbujtóként elkövetett emberölést, hivatali visszaélést, hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazást, kényszervallatást és jogellenes fogva tartást rótt a volt ügyész terhére.