Behajtaná egy borsodi falu a Fidesz elfelejtett kampányígéretét

Vágólapra másolva!
A Fidesz 2010-ben megígérte, hogy újranyitja a kistelepüléseken bezárt kispostákat. Néhány borsodi település megelégelte a várakozást, és két év szünet után újra felemelte a szavát az elfelejtett ígéret miatt.
Vágólapra másolva!

Újraindult a bezárt falusi kisposták visszaállítását követelő kampány a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei falvakban - írja az Észak-Magyarország című regionális napilap. A kistelepülések bezárt postahivatalainak újranyitását a Fidesz a 2010-es kampányban ígérte meg, de csupán öt településen váltotta valóra: a borsodi Komlóska lakói pedig megelégelték a várakozást.

A szocialista kormányok idején bezárt posták visszaállításáért a település és a Zempléni Településszövetség 2003-ban indította útjára az úgynevezett kispostamozgalmat. A mozgalom célja az volt, hogy ne a falvakban, községekben élők számától függjön, a posta hol üzemeltet hivatalokat, hanem legyen posta mindenütt, ahol a lakók igénylik.

A mozgalom 2010-ben ért véget, amikor a posták újranyitását megígérő Fidesz kétharmados többséget szerzett a parlamenti választásokon. Komlóskának azonban azóta sincs postája.

Az Észak-Magyarországnak Köteles László, Komlóska polgármestere azt mondta: azt szeretnék, ha a demokrácia nem létszámfüggő lenne, vagyis vegyék figyelembe azok kéréseit is a döntéshozók, akik olyan településen élnek, ahol a lakosság száma nem éri el a hatszázat.