Bitófát állított a Jobbik Debrecenben

A Jobbik bitófát állított a debreceni Nagytemplomnál, hogy így demonstráljon a halálbüntetés visszaállításáért
Vágólapra másolva!
Visszaállítaná a halálbüntetést a Jobbik, a párt ilyen irányú terveiről egy bitófa mellett tartott sajtótájékoztatót Debrecenben. A tájékoztató után az akasztófát eltávolították.
Vágólapra másolva!

Több méter magas bitófát állított a Jobbik pénteken Debrecen belvárosában, hogy a halálbüntetés visszaállítását szorgalmazza.

Kulcsár Gergely, a párt Hajdú-Bihar megyei elnöke az eseményen elmondta: az ígérettel ellentétben a kormány két év alatt sem volt képes megfékezni az országban tapasztalható brutális erőszakot. A halálbüntetés visszaállítása egyébként szerinte a lakosság körében is nagy támogatottságot élvez.

"Csak a halálbüntetés visszaállítása bírna elegendő elrettentő erővel a főként egy behatárolható szociokulturális körből érkező bűnelkövetőkkel szemben" - hangoztatta Kulcsár Gergely.

A politikus az MTI felvetésére, miszerint a halálbüntetés eltörlését Magyarország nemzetközi egyezmények keretében vállalta, úgy reagált: a Benes-dekrétumok is nemzetközi, uniós jogokat sértenek, mégis hatályosak több környező országban, így kellő politikai akarattal a halálbüntetés is visszaállítható lenne. A több mint kétméteres bitófát a jobbikos politikusok a sajtótájékoztatót követően eltávolították Debrecen főteréről.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
A több méter magas bitófa Debrecen belvárosában