Óvszerben hozták Madridból a kábítószert

Vágólapra másolva!
Egykilónyi kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök egy Madridból Budapestre érkező férfinál a népligeti buszpályaudvaron, és a társát is elfogták - olvasható a rendőrség honlapján. A Madridból érkező férfinál óvszerekbe csomagolva találták meg a 75 millió forint értékű kábítószert.
Vágólapra másolva!

Eljárást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság két makói férfi, a 34 éves B. László és az 58 éves J. István ellen. "B. László megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy J. István megrendelésére a Madridból Budapestre érkező nemzetközi buszjáraton kábítószergyanús anyagot hozott Magyarországra" - írta a Police.hu-n megjelent közleményben a BRFK.

Mindkét férfit a népligeti buszpályaudvaron fogták el a rendőrök. B. László ruházatából egy, míg utazótáskájából 28 gumióvszerbe csomagolt, körülbelül egykilónyi anyag került elő, amelynek utcai értéke hozzávetőleg 75 millió forint.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A nyomozók a két férfit előállították, őrizetbe vették és kihallgatták - ismerteti a közlemény. Az eljárás során kiderült, hogy a futár Dél-Amerikából, Peruból - Spanyolországon keresztül - hozta a "szállítmányt".