Az egyetlen induló nyert a villámgyors tenderen

Vágólapra másolva!
A Bell & Partners nyerte el az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség villámgyors kommunikációs tenderét. Az ügynökség szerint szabályos volt a 700 millió forintos közbeszerzés.
Vágólapra másolva!

Az egyetlen induló, a Bell & Partners nyerte el az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) több mint 700 millió forintos kommunikációs közbeszerzését. A nyertes pályázó feladata lesz a kreatív stratégiaalkotás, kreatív tervezés, gyártás, médiastratégia-alkotás, médiatervezés, médiavásárlás, PR-feladatok ellátása az OHÜ számára.

A kommunikációs feladatok ellátására az OHÜ gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki. A Közbeszerzési Értesítőben augusztus 16-án megjelent pályázati kiírás határideje augusztus 21., kedd vagyis a hosszú hétvégét követő első munkanap volt, vagyis a jelentkezőknek mindössze három napjuk volt jelezni a részvételi szándékukat, és igazolni azt, hogy megfelelnek a kiírás követelményeinek.

A gyorsított közbeszerzési eljárás miatt, hűtlen, illetve hanyag kezelés gyanújával feljelentést tett az LMP két országgyűlési képviselője, Schiffer András és Szilágyi László. Az LMP egyúttal a gyorsított eljárásokkal kapcsolatos visszaélések megelőzése érdekében a közbeszerzésekről szóló törvényhez módosító javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek.

Az OHÜ szerint a négynapos határidőre csak részvételi szándékot kellett jelezni, nem pedig részletes ajánlatot. A sietség oka pedig az, hogy az OHÜ ősztől szeretné elindítani az új kampányát a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos szemléletváltásról.