Dunába dobással büntettek a Hajógyárin

Vágólapra másolva!
Több renitens fiatalt is a Dunába dobtak a Hajógyári-szigeten dolgozó biztonsági őrök a Népszabadság szerint, de a fiatalok félnek Vizoviczki embereitől, ezért nem jelentkeznek a rendőrségen.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években a Hajógyári-szigeten történt rejtélyes eltűnések ügyében eljáró nyomozócsoport szerint jóval több ittas vagy renitensnek tartott fiatalt vetettek a Dunába a szórakozóhelyek biztonsági emberei, mint ahányról eddig tudni vélték - írta a Népszabadság szerdán.

A lap szerint a fiatalokat a vízbe hajítás előtt bántalmazták, leszedték a nadrágjukat, ám legtöbbjük nem volt annyira ittas, vagy nem kapott akkora verést, hogy ne tudott volna kimenekülni a folyóból. A rendőrség még mindig várja azoknak a jelentkezését, akiket az elmúlt években a Dunába dobtak vagy bántalmaztak a Hajógyári-szigeten, ám az áldozatok többsége továbbra is tart a sziget teljhatalmú urának tartott Vizoviczki László biztonsági embereitől - írta a Népszabadság egy rendőrségi illetékesre hivatkozva.

A maffiavádak miatt előzetes letartóztatásban lévő Vizoviczki László ügyvédje, Nagy Gábor azt mondta: védence nem tudott arról, hogy a renitens vendégeket a Dunába dobták volna, naponta jelentették neki a rendkívüli eseményeket, de csak annyiban, hogy itt vagy ott "balhé volt, de megoldották". Nagy Gábor kérdésesnek nevezte, hogy voltak-e vízbe dobások, értesülése szerint egy új szakértői jelentés megkérdőjelezi azt a korábbi rendőrségi állítást, hogy a tavaly decemberben a Dokk diszkóból eltűnt, majd a Dunából holtan előkerült fiatalembert a biztonságiak a Dunába dobták.

Három fiatal miatt már nyomoznak

A BRFK júliusban jelentette be, hogy őrizetbe vettek két férfit a szigetnél tavaly decemberben vízbe fulladt fiatalember halála ügyében. A Vizoviczki László érdekeltségébe tartozó Dokk nevű szórakozóhely két biztonsági őrét azzal gyanúsítják, hogy 2011. december 3-án a szórakozóhelyen, illetve később az épületen kívül is bántalmazták az ittas, 21 éves Haraszti Gézát, majd az öntudatlan fiatalembert a Dunába dobták. A fiatalember halálát vízbe fulladás okozta.

A rendőrség később bejelentette, hogy a 2006-ban a Stúdió diszkóból eltűnt Strehó Gergő ügyében is emberölés gyanúja miatt indított nyomozást. A rendőrség már ugyancsak büntetőeljárásban vizsgálja Rajnay Zoltán 2006-os halálát, aki szintén a Hajógyári-szigeten tűnt el. Holttestét másfél héttel az eltűnése után húzták ki a Dunából.