Másik nőnél is próbálkozott a gödöllői gyilkos

Gödöllő, gyilkosság, mécsesek és az áldozat fényképe gödöllői egyetemen
Vágólapra másolva!
A gödöllői egyetem hétfőn holtan talált munkatársa nem az első volt, akivel próbálkozott a támadó. Valamivel korábban egy másik kollégájához is beült, de abból a kocsiból végül kiszállt. Az áldozatra szerda délutántól mécsesekkel körbevett fényképek emlékeztetnek az egyetemen, a diákok és a munkatársak aggódnak.
Vágólapra másolva!

A hétfőn este Gödöllő közelben meggyilkolt nő elleni támadás nem az első próbálkozása volt a tettesnek. A 33 éves nő holttestét hétfőn találták meg a Gödöllő melletti Domonyvölgyben. Az áldozatra, aki a gödöllői Szent István Egyetem munkatársa volt, az egyetem központi épületének halljában és az egyik folyosón is mécsesekkel körülvett fényképek emlékeztetnek szerda kora délután óta. Az arra járók többsége meg-megáll előttük pár pillanatra.

Az egyetem nemzetközi kapcsolatok osztályán dolgozó fiatal nő éppen hazafelé indult, amikor beült mellé az autójába az ismeretlen. Ő már a második volt, akinél próbálkozott a tettes. Az [origo] az egyetem munkatársaitól úgy tudja, körülbelül egy órával előtte egy másik kolléganőjük autójába is beült. Ekkor azonban a sofőr állítólag kijelentette a késsel hadonászó férfinak, hogy "akár le is szúrhatja, de onnan egy tapodtat sem mozdul" - mondta az [origo]-nak egy PhD-hallgató, aki személyesen is ismerte az áldozatot.

Az elsőként megtámadott nő ezután azonnal a rendőrségre ment, és személyleírást is adott a támadóról, amelynek alapján fantomkép készült. Kollégájához azonban hamarabb ült be a férfi, mint hogy a rendőrök intézkedhettek volna. A szemtanúk beszámolója szerint az áldozat nem a szokott irányba hajtott el a kereszteződésből, miután beült hozzá az ismeretlen, holttestét Domonyvölgyben, sárga Opel Corsáját pedig Miskolc közelében találták meg. A kocsiban a rendőrök DNS-mintákat rögzítettek.

Mindenkit megrázott az esemény - mondta a PhD-hallgató az [origo]-nak. "Jó, hogy nekem régebbi kocsim van, és nincs benne központi zár, így ha egyedül utazom, akkor csak az én ajtómat nyitom ki, de bármelyikünk lehetett volna az áldozat ... " - mondta zaklatottan. "Remélem, hamar kinyomoz valamit a rendőrség."

Az egyetemisták többségét is megrázta az esemény, bár volt olyan is, aki az [origo]-tól értesült róla. "Meg vagyunk ijedve, főleg, hogy nincs egy rendőr sem a környéken" - mondta három fiatal az egyetem főbejáratánál. Ők tudtak róla, hogy mit javasolt az egyetem vezetése: lehetőleg csoportosan mozogjanak, estefelé ne sétáljanak a környéken, és zárják az autókat akkor is, ha benne ülnek. A fák között álló ABC mellett péksüteményt falatozó pár azonban csak a vállát vonogatta az [origo] kérdéseire.

A földszinti folyosó babzsákfotelokkal feldobott szegletében jegyzeteibe merülő lány azt mondta, ő is nagyon megijedt. Kedden este, amikor hallott az esetről, azon gondolkodott, hogyan fog úgy bejönni az egyetemre másnap, hogy ne kelljen egyedül mozognia, de szerencsére sok diák jött a megálló felől vele együtt. Két, a földszinti folyosón elhelyezett fénykép előtt elidőző, majd a vonathoz siető lány is ijedt volt. "Most nem járhatok röpiedzésre, mert későn tartják" - mondta egyikük.

Egy rablót is keresnek

Egy Gödöllőn elkövetett hétfői rablási kísérlet tettese után is nyomoz a Gödöllői Rendőrkapitányság. A közlemény szerint egy ismeretlen férfi Gödöllőn akart kirabolni hétfőn egy gépjárművezetőt, akit tanúként már ki is hallgattak. A nyomozók vizsgálják, hogy van-e összegfüggés a rablási kísérlet és a hétfői domonyvölgyi emberölés között.