Gépésznek küldték a becsapott diákokat

Vágólapra másolva!
A budapesti Ganz Ábrahám Két Tannyelvű Gyakorló Szakközépiskolában nem tudták elindítani a két tannyelvű osztályt, ezért a diákoknak gépészetet kell tanulniuk. A szülők felháborodtak, az oktatási jogok biztosa szerint viszont nem történt törvénysértés.
Vágólapra másolva!

Csak a tanévkezdés után tudták meg a diákok, hogy nem indul el az osztály, amire felvételt nyertek a fővárosi Ganz Ábrahám Két Tannyelvű Gyakorló Szakközépiskolában. Így most annak is gépészetet vagy informatikát kell tanulnia, akit a két tannyelvű képzésre vettek fel - írja a Magyar Nemzet.

"Szó sem volt arról, hogy bármilyen gond lenne az osztály elindításával. A felvételi után rendben lezajlott a nyári beiratkozás, megvolt a tanévnyitó, kijelölték az osztályfőnököt, meghirdették az első szülői értekezletet is, majd jött egy telefonhívás, hogy mégsem indulhat el az osztály" - mondta a lapnak az egyik diák anyja. "Mivel a tanévkezdés után derült ki a változás, esélyünk sem volt máshová íratni a gyereket" - mondta.

Az iskola igazgatóhelyettese a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy csak szeptember 3-án szembesültek a helyzettel, és azért nem szóltak a szülőknek, mert az utolsó pillanatig bíztak benne, hogy 18 fővel is elindulhat az osztály, de erre nem kaptak engedélyt. "Sajnáljuk a tanulókat, amiért más profilú osztályba kell járniuk, de nem tudunk mit tenni" - mondta az igazgatóhelyettes.

Az oktatási jogok biztosa szerint azonban nincs szó jogsértésről, mert az osztályt nem év közben szüntették meg, hanem el sem indították.

Ha Önnel vagy gyermekével is történt hasonló eset idén, írja meg történetét a [email protected] e-mail címre!