Az Opelekre utazott a gödöllői gyilkos

Vágólapra másolva!
Négy napon át összesen 1200 rendőr kereste a domolyvölgyi gyilkost, akinek az elfogását az is segítette, hogy a megölt nő autóját hirdetni kezdte egy közösségi oldalon. A 18 éves férfi a gyilkosságon kívül beismerte azt is, hogy korábban két másik nőt is megfenyegetett. Minden áldozata Opelt vezetett, a férfi a kocsikra utazott. A gödöllői rendőrkapitány bűnügyi osztályvezetőjét indoklás nélkül felmentették.
Vágólapra másolva!

Elismerte a domolyvölgyi gyilkosságot a kihallgatása során a 18 éves S. Márk, akit csütörtökön kaptak el a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ emberei - mondta Mihály István, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője egy pénteki sajtótájékoztatón. A férfit azzal gyanúsítják, hogy hétfőn meggyilkolt egy 33 éves nőt.

A nő holttestét hétfőn találták meg a Gödöllő melletti Domonyvölgyben. A Szent István Egyetem nemzetközi kapcsolatok osztályán dolgozó fiatal nő éppen hazafelé indult, amikor beült mellé az autójába az ismeretlen. (A gyilkosságról bővebben itt olvashat.) Az autót, egy Opel Corsát később Emőd közelében találták meg a rendőrök. A férfit Miskolcon, az Avas lakótelepen fogták el. A gyanúsított elfogásához nagy segítséget nyújtottak a Gödöllőn elhelyezett térfigyelő kamerák. A nyomozást segítette, hogy a férfi az elrabolt autót az egyik közösségi oldalon kezdte el hirdetni.


szólj hozzá: A gödöllői gyilkos elfogása

A meggyilkolt 33 éves nő volt a második, akinél a gyilkos hétfőn próbálkozott. Körülbelül egy órával korábban egy másik nő Opel Astrájába is beült, ekkor azonban a sofőr állítólag kijelentette a késsel hadonászó férfinak, hogy "akár le is szúrhatja, de onnan egy tapodtat sem mozdul". A rendőrség közleménye szerint a nyomozást kiterjesztettek egy harmadik esetre is: 2012. szeptember 20-án Hatvanban egy férfi késsel fenyegetve szerezte meg egy 62 éves nő Opel Astráját, amit a pest megyei nyomozók 2012. szeptember 26-án Szakáldon találtak meg. S. Márk a kihallgatás során ezt a két bűncselekményt is elismerte.

A büntetlen előéletű gyanúsítottat anyagi haszonszerzés vezette és korábban semmilyen kapcsolata nem volt áldozataival - mondta Mihály István. A szakiskolában tanuló férfi rendezett, nyugodt családi háttérrel rendelkezett - tette hozzá. A rendőri vezető nem tudta megerősíteni azt a sajtóhírt, amely szerint elképzelhető, hogy a domonyvölgyi támadó gyilkolt meg három hete egy férfit Budapesten.

A rendőrség szerint a férfit nagy erőkkel keresték, négy nap alatt összesen 1165 fő rendőr vett részt az ügy felderítésben. A gyanúsított ellen a további eljárást - fogva tartása mellett - a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja.

A sajtótájékoztatón Mihály István azt is bejelentte, hogy indoklás nélkül felmentette a gödöllői rendőrkapitány bűnügyi osztályvezetőjét. Arra a kérdésre, azért mentette-e fel, mert sajtóhírek szerint a nő bejelentése ellenére nem vettek fel jegyzőkönyvet az esetről, Mihály István azzal válaszolt: indoklás nélkül mentette fel tisztségéből a bűnügyi helyettest. Közölte azt is: szolgálati kötelezettségszegés gyanújával feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, és fegyelmi vizsgálatot is indított.