Újra csalás miatt áll bíróság elé Tribuszerné

Vágólapra másolva!
Az ügyészség csalás miatt emelt vádat a 90-es években pilótajáték-szervezéssel hírhedtté vált Tribuszer Zoltánné ellen. Az asszony több mint 30 milliót kapott 11 embertől, de a kölcsönt nem fizette vissza.
Vágólapra másolva!

Újra bíróság elé kell állnia Tribuszer Zoltánnénak: az 1990-es évek hírhedtté vált pilótajáték-szervezőjének pere várhatóan még az idén ősszel elkezdődik a Komlói Városi Bíróságon. Hajdu István, a Pécsi Törvényszék szóvivője pénteken az MTI érdeklődésére elmondta: az ügyészség csalás miatt emelt vádat a nő ellen, aki a vádirat szerint összesen mintegy 30 millió forint kölcsönt kapott tizenegy embertől, de a pénzt nem fizette vissza.

Tribuszernéval szemben már folyamatban egy bírósági eljárás hatóság félrevezetése miatt, mert 2010 novemberében azt állította, hogy 40 millió forintot raboltak el tőle, így több hitelezőjét nem tudta időben kifizetni.

A korábban pilótajátékot szervező Tribuszer Zoltánnét és társait 1997-ben ítélték el jogerősen. Az asszony nagy kárt okozó csalásokért, jogosulatlan pénzintézeti tevékenységért és magánokirat-hamisításért kilenc év börtönt kapott, de nem vonult be, hanem bujkált a hatóságok elől egészen 1999-ig, amikor a rendőrök elfogták egy budapesti lakásban.

A nő 2005-ben szabadult a börtönből, és 2010 végén tűnt fel újra a hírekben: egy férfi azt állította, hogy többektől is úgy kért kölcsön, hogy majd kamatostól visszaadja, de végül egy rablásra hivatkozva nem fizetett. Az [origo] tavalyi riportja szerint Tribuszernét kedves háziasszonynak ismerték a falujában, és csodálkoztak azon, hogy még mindig akadt olyan, aki az emberek tízezreinek tönkretételéért elítélt asszonyra bízta a pénzét.