Szerbiában kapták el a szökött gyilkost

Vágólapra másolva!
Nem ment vissza a szegedi börtönbe a szombati néhány órás eltávozása után egy gyilkosságért elítélt férfi. Vasárnap a vajdasági Topolyán fogták el a szerb rendőrök.
Vágólapra másolva!

Élettársának szabadkai lakásán fogták el a szerb rendőrök azt a férfit, aki szombaton nem tért vissza a szegedi börtönbe a néhány órás eltávozásáról - közölte vasárnap délután a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A 47 éves elítélt, aki emberölés bűntette miatt töltötte büntetétét Szegeden, korábban már háromszor volt jutalomból eltávozáson, de eddig mindig időben visszatért. A Csongrád megyei rendőrök vasárnap közzétették a személyleírását, egyúttal a szomszédos országok hatóságainak segítségét kérték.

Déután negyed hétkor a Tompai határátkelőhelyen a rendőrség átvette a 47 éves férfit a szerb hatóságoktól, akit kihallgatják, majd visszaküldik a szegedi börtönbe.

Bakony Róbert 2009 márciusában ítélte jogerősen tíz év börtönbüntetésre a Győri Ítélőtábla egy ismerőse meggyilkolása miatt. A férfi 2006 augusztusában bántalmazta, majd megfojtotta áldozatát, a holttestét pedig elásta.