Vágólapra másolva!
A szavazatok 57 százalékával az MSZP által támogatott jelölt nyert fideszes riválisa ellen a dunaföldvári polgármester-választáson.
Vágólapra másolva!

Az MSZP által támogatott független jelöltet, Horváth Zsoltot választották polgármesterré Dunaföldváron - írja a Teol.hu. A MSZP Tolna megyei elnökhelyettese 1757 szavazatot kapott, ami a voksok 57 százaléka, míg a Fidesz jelöltje, Jákli Mihály a szavazatok 43 százalékát kapta meg. A részvétel 43 százalékos volt.

Az időközi választást a korábbi városvezető, Keresztes Lajos júliusi halála miatt írták ki. A szavazás után közleményt adott ki Harangozó Tamás MSZP-s parlamenti képviselő, melyben azt írta, ez a győzelem reményt adott az MSZP-nek.

Horváth Zsolt az MTI-nek azt mondta, hogy egy időközi választáshoz képest kiemelkedően magas volt a részvétel a Dunaföldváron. Szerinte a helyi munka és az MSZP országos politikája meghozta a sikert, bebizonyították, hogy legyőzhető a Fidesz jelöltje.

A 49 éves Horváth Zsolt 14 éve helyi képviselő, számos civil szervezet tagja, tanárként, agrárvállalkozóként és volt hegybíróként is sokan ismerik.

Még két településen tartottak időközi polgármester-választást: Gersekaráton a független Kovács László két másik független jelöltet előzött meg, míg Vaskeresztesen egyedüli jelöltként győzött a független Balázs János.