Asztalost és festőt keres a Parlament

Vágólapra másolva!
Összesen 26 üres álláshely van a Parlamentben, főleg érettségizetteket keresnek. Akit felvesznek, akár havi bruttó 220 ezret is kereshet.
Vágólapra másolva!

A Parlament honlapja szerint az Országgyűlés Hivatala 26 betöltetlen állást tart nyilván, ezek mintegy csak feléhez szükséges diploma. A többi álláshelyet középfokú végzettséggel is el lehet nyerni, négy státushoz pedig szakképzettség sem kell - írja hétfői számában a Blikk. A minisztériumok esetében a diploma nélküli állásokra gyakran a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) veszi fel a dolgozókat, de hol egyik, hol másik tárcához küldi őket, attól függően, éppen hol van munka.

"Keresünk asztalos, festő, építésztechnikus, felvonókezelő, gépjárművezető, iratkezelő és biztonságtechnikai előadó munkatársakat" - írta a Blikknek a főigazgatóság. A fizetéseket a közalkalmazotti bértábla és az éves költségvetési keret határozza meg, így az üres álláshelyek esetében a bruttó bérek havi 115-220 ezer forint között mozognak.

Az adott poszt elnyeréséhez egyébként nem elég a jó szakmai háttér. Közalkalmazott csak büntetlen előéletű személy lehet, de szempont lehet a jó megjelenés is. Végül egyes beosztásokban - például állami vezetőket szállító sofőr - felvétel előtt nemzetbiztonsági ellenőrzésen is át kell esni.