Özönvízszerű eső zúdult Szegedre

Egy férfi és egy kerékpáros gázol a vízzel elöntött Alagút úton Salgótarjánban, miután felhőszakadás volt a városban
Vágólapra másolva!
Özönvízszerű eső esett kedd késő délután Szegeden, néhány perc alatt 13 milliméternyi eső esett. A nagy mennyiségű eső olyan hirtelen zúdult le, hogy a csatornák nem tudták levezetni, és helyenként több mint tíz centiméteres vízben gázoltak az autók a város nagykörútján, több üzlet is vízben ázik. Állítólag néhány perc alatt kilenc fokot esett a hőmérséklet.
Vágólapra másolva!

Az év legérdekesebb viharát élhették át Szeged lakói - jelentette ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szegedi állomásán Tóth Tamás meteorológus. A vihar hevessége a nyár közepét idézte, júniusban, júliusban szokott ilyen lenni. Októberben ilyen típusú esőzés egyáltalán nem jellemző, ilyenkor az őszi légkörben a tartós, csendes eső a megszokott - tette hozzá.

Közlése szerint a mostani heves zivatar nem tartott tíz percnél tovább, és mérés szerint 13 milliméter csapadékot hozott. Ez az októberi átlagmennyiség harmada, azaz nem volt jelentős mennyiség. A szakember ugyanakkor úgy fogalmazott: most egy olyan zivatarvonal alakult ki a Szeged-Budapest vonalon, amely "néhol még a nyarat is megszégyeníti".

A delmagyar.hu tudósítása szerint a vihar kezdetén a hőmérő néhány perc alatt 26-ról 17 fokra esett, vagyis nagyon gyorsan kilenc fokot hűlt a levegő. Az ezután következő nagy eső miatt több üzletben és bevásárolóközpontban is állt a víz, és a lap szerint az Újszegedi Kisstadion és a Székely sor is inkább egy nagy tóra emlékeztet most, mint útra és sportpályára.