Mégg idén elindul a szarvasgombász iskola

Vágólapra másolva!
Hivatalos képzést szervez a föld alatti gombák, például a szarvasgomba gyűjtésére a Nébih. Jövőre már csak ilyen képzést elvégzettek gyűjthetnek ilyen gombákat egy minisztériumi rendelet szerint.
Vágólapra másolva!

A föld alatti gombák - triflák - gyűjtésére vonatkozó hatósági jellegű képzés lebonyolítására várnak jelentkezőket - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hivatal által szervezett oktatásra azért van szükség, mert a föld alatti gombák - például a szarvasgomba - gyűjtéséről szóló minisztériumi rendelet alapján 2013-tól ilyen gombát csak az gyűjthet, aki eredményesen elvégezte a Nébih szervezésében tartott, a trifla gyűjtésére vonatkozó képzést.

A hatósági jellegű képzések lebonyolítására október 31-ig várják a triflagyűjtéssel foglalkozó szervezetek jelentkezését a Nébih Erdészeti Igazgatóságán.

Magyarországon bejegyezett, szarvasgombagyűjtéssel foglakozó szervezeteket várnak, amelyek vállalják, hogy az első képzést még december 31-ig lebonyolítják.

Legfeljebb három szervezetet választanak ki, a kötelező témaköröket, pályázati feltételeket és a benyújtandó dokumentumokat is tartalmazó részletes felhívást a Nébih honlapján tették közzé.