Általános iskolások Nemzeti Hitvallást és alaptörvényt kapnak a kormánytól

Vágólapra másolva!
Az új alaptörvényt és a Nemzeti Hitvallást ismertető tájékoztató füzetet kapnak ötödikes és nyolcadikos általános iskolások a kormánytól.
Vágólapra másolva!

Az ötödik és nyolcadik osztályos általános iskolások Nemzeti Hitvallást és az új alaptörvényt bemutató "zsebfüzetet" fognak kapni a napokban.

Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott szeptember közepén az iskolaigazgatóknak levelet küldött, melyben tájékoztatta őket, hogy a kétfajta tájékoztató füzetet hamarosan megküldik számukra, hogy azt ki lehessen osztani az ötödikeseknek és a nyolcadikosoknak, számol be az Eduline.hu.

A portál emlékeztet arra, hogy a tanároknak először 2011 októberében kellett kiosztaniuk az alaptörvényt ismertető két kiadványt az akkori tíz- és tizennégy éves általános iskolásoknak. Egy pedagógus akkor a hvg.hu-nak akkor azt nyilatkozta, az ötödikes-nyolcadikos diákok még nem tudnak mit kezdeni ezzel a nyelvezettel, a tízévesek azt sem tudják, mi az az alkotmány, úgyhogy "majd mindenki hazaviszi, a szülők pedig vérmérsékletük szerint azt tesznek vele, amit akarnak." Legutóbb az érettségizők kaptak alaptörvényt a kormánytól - igaz, ők a díszkiadást és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár levelét vehették át az iskolájukban. Rá néhány napra tucatnyit hirdettek meg a diákok internetes árverési oldalakon, volt, aki egy forintért is megszabadult volna az alaptörvénytől.