Hamis utalvánnyal vettek három tonna cukrot

Vágólapra másolva!
Közel három tonna kristálycukrot vett két férfi, akik hamis étkezési utalványokkal fizettek.
Vágólapra másolva!

Több megyében összesen 2600 kilogramm kristálycukrot vett két csaló több üzletben, a két férfi hamis étkezési utalványokkal fizetett - közölte a honlapján a rendőrség pénteken.

A két férfit borsodnádasdi boltosok buktatták le, akik észrevették, hogy hamis utalvánnyal fizetnek, és értesítették a rendőrséget. A Borsodnádasdi Rendőrőrs járőrei a bejelentést követően elfogták az üzletben vásárló és az üzlet előtt, kristálycukorral megrakott furgonban várakozó elkövetőket.

A nyomozás adatai alapján a két nógrádi gyanúsított még 2011 augusztusában majdnem 40 boltban vásárolt a hamis utalványokkal, így összesen 16 üzlet, illetve kereskedelmi üzletlánc sérelmére követtek el bűncselekményt. A lakásukon tartott házkutatás során az általuk vásárolt kristálycukor túlnyomó részét a rendőrség lefoglalta, így a bűncselekménnyel okozott kár nagy hányada megtérült.

A két férfi minden esetben hamis 1000 forintos címletű étkezési utalványokkal fizetett. Az általuk használt étkezési utalványok mindegyikének ugyanaz volt az első 20 karaktere, és minden esetben 20 000 forint alatt vásároltak a hamis étkezési utalványokkal, és főként kristálycukrot.