Mádl-szobrot avattak Herenden

Vágólapra másolva!
A szoboravatáson Áder János elmondta, Mádl mindig szeretettel emlegette a környéket. A volt köztársasági elnök egykor a Herendi Porcelánmanufaktúra elnöke volt.
Vágólapra másolva!

Felavatták Mádl Ferenc néhai köztársasági elnöknek, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. igazgatósága egykori elnökének a mellszobrát pénteken Herenden. Áder János államfő az ünnepségen azt mondta: Mádl Ferenc gondolkodásában szorosan összetartozott magyarság és Európa, kereszténység és polgárosodás, jog és erkölcs, és ezen értékeket képviselte köztársasági elnökként is.

Mádl Ferencre emlékezve Áder János kitért arra, hogy a néhai államfő az ottani táj szülötte volt, nemcsak földrajzi, hanem szellemi, lelki értelemben is, és mindig nagy szeretettel emlegette szülőfaluját, Bándot és a környékbeli településeket.

A köztársasági elnök a Herendi Manufaktúra díszkertjében tartott eseményen hozzátette: Mádl Ferenc számára a paraszti örökség a munka és a közösség tiszteletét, mások teljesítményének a megbecsülését, a saját tulajdonára és erejére támaszkodó ember méltóságát jelentette.