Vizoviczki-ügy: védett lett az egyik exrendőr

Vágólapra másolva!
A korábban Budapesten szolgáló exrendőr elmondta, hogy mekkora pénzek mozogtak Vizoviczki László és a rendőrök között a Hajógyárin.
Vágólapra másolva!

Mivel saját szerepe a korrupciós ügyben a többiekéhez képest jelentéktelen volt, egyéb büntetést sem szabnak ki arra a volt rendőri vezetőre, aki a Blikk információi szerint alkut kötött a nyomozóhatósággal a Vizoviczki-ügyben. A lap szerint ez a rendőr az ügy kulcsfigurája, de csak annyi szivárgott ki róla, hogy eddig Budapesten teljesített szolgálatot.

A Blikk úgy tudja, hogy a rendőri vezető mindenképpen elveszítette volna a székét, az alkuval azonban megúszhatja a büntetőjogi felelősséget. A volt rendőr a lap szerint beszámolt a hatóságoknak arról, hogy kinek mi volt a szerepe a Vizoviczki László által működtetett bűnszervezetben, mekkora pénzek mozogtak Vizoviczki és a rendőrök között. Sőt, arról is beszámolt, hogy mely fővárosi politikusok segítségével vagy tudtával folytak éveken át a visszaélések - írja pénteki számában a lap.

A gyanúsítottból lett tanú neve az eljárás során rejtve marad, biztonsága érdekében nevét egy kóddal jelölik majd az iratokban.

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben, folytatólagosan és üzletszerűen, hivatalos személy általi kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt nyomoz. A bíróság csütörtökön decemberig meghosszabbította Vizoviczki László és a rendőrségi korrupciós ügy többi gyanúsítottjának előzetes letartóztatását.

A rendőri korrupciós botrány a nyár elején pattant ki, amikor a Hajógyári-szigeten működő szórakozóhelyek tulajdonosa mellett korrupció gyanújával több rendőri vezetőt is őrizetbe vettek. A korrupciós botrány kirobbanásáról itt olvashat bővebben.

A Vizoviczki-üggyel kapcsolatos összes cikkünket itt találja meg, ebből a cikkből pedig megtudhatja, kicsoda Vizoviczki László.