Vágólapra másolva!
Péntek éjjel vaddisznó ugrott egy autós elé az egyik Vas megyei úton, és mivel nem tudta kikerülni, a sofőr elcsapta a vadat a sötétben. Egy másik balesetben egy őzet gázoltak el Vas megyében, az ütközéseket egyik állat sem élte túl.
Vágólapra másolva!

Vaddisznó okozott balesetet pénteken késő éjjel Vas megyében - írja a Vas Népe regionális napilap internetes kiadása. Az újság szerint a vadkan egy körmendi férfi kocsija elé ugrott ki a sötétben, amikor az Őriszentpéter felől Ivánc irányába hajtott. Mivel a sofőr nem tudta kikerülni az erdőből kirohanó állatot, egyenesen belerohant.

Az ütközésben a sofőr nem sérült meg, a vadkan viszont a helyszínen kimúlt - írja a Vas Népe a megyei rendőrségre hivatkozva.

Egy másik vadbaleset is történt pénteken a megyében, a 84-es számú főúton, ahol egy berhidai férfi autójával Sümeg felől Sárvár felé haladt. Az ő kocsija elé Gérce térségében őz ugrott kora reggel, a sofőr szintén elütötte az állatot. Személyi sérülés itt sem történt, de az őz szintén odaveszett a balesetben.