Visszaküldte Áder az államháztartási törvény módosítását

Vágólapra másolva!
Az államháztartási törvény módosítását, illetve a helyi parkolási rend kialakításáról szóló szeptember 24-i törvénymódosítást is visszaküldte az Országgyűlésnek Áder János köztársasági elnök.  Az előbbi szerinte más törvényekbe ütközik, az utóbbit tartalmilag kifogásolta az államfő.
Vágólapra másolva!

Újabb két törvényt küldött vissza megfontolásra az Országgyűlésnek Áder János köztársasági elnök - derült ki a parlament honlapjára hétfő este felkerült dokumentumokból. Az egyik visszaküldött jogszabály a szeptember 24-én elfogadott, a jövő évi költségvetést megalapozó egyes törvények módosítása. Ebben a parlament változtatott egyebek mellett az államháztartási törvényen, az államfő szerint azonban a módosítás egyrészt más törvényekbe ütközik, másrészt a jogalkotási eljárás szabályai is sérültek.

A másik visszaküldött jogszabály a szintén szeptember 24-én megszavazott, a településfejlesztéssel, -rendezéssel és az építésüggyel összefüggő törvények módosítása, amelynek egy pontját Áder János tartalmi szempontból kifogásolja.

A jogszabályban a miniszter felhatalmazást kap arra, hogy a települési önkormányzat helyi parkolási rendjét megalapozó szakmai, eljárási szabályokat és az ezzel kapcsolatos bevétel felhasználásának szabályait rendelettel állapítsa meg. Utóbbira az elnök szerint a vonatkozó törvények nem adnak lehetőséget a miniszternek - derül ki a parlament honlapjára felkerült dokumentumokból.