A kormányra pikkelő egyetemistákat keres az LMP

Vágólapra másolva!
Arra kérik a fiatalokat, hogy bújjanak elő a romkocsmák félhomályából és álljanak ki magukért. Lehet majd írni Hoffmann Rózsa üzenőfüzetébe is.
Vágólapra másolva!

Mit üzennek a diákok a kormánynak? címmel indított az LMP kampányt kedden, amelynek során aktivistáik körülbelül egy hónapra kitelepülnek az ország 16 városának felsőoktatási intézményei elé - jelentette be a Budapesti Corvinus Egyetem főbejáratánál tartott sajtótájékoztatóján Csiba Katalin szóvivő és Vágó Gábor képviselő.

A szóvivő elmondta, hogy jelenleg már tíz helyszínen, köztük négy budapesti intézmény előtt vannak jelen az aktivistáik. Az akciójuk során a hallgatók Hoffman Rózsa oktatási államtitkárnak címzett üzenőfüzetekbe írhatják le közléseiket. Ezeket egy hónap múlva eljuttatják a kormánynak és a legjobb üzenetek egy része a parlamentben is el fog hangzani - ismertette.

Az ellenzéki párt kérdőívet is készített, hogy megtudja, hogyan látják a fiatalok az ország és a saját jövőjüket. Vágó Gábor azt mondta, hogy a kormányzati intézkedések miatt bezáródtak a mobilitás kapui, idén 32 ezer diákkal kevesebb kerülhetett be a felsőoktatásba, mint korábban. Hozzátette, hiába hangoztatja a miniszterelnök, hogy a "térítés nem tandíj", aki milliós hitellel kezdi a pályáját, az élete végéig cipelni fogja ezt a terhet.

A képviselő közölte, kérik a fiatalokat, hogy "Orbán Viktor szavaival élve: bújjanak elő a romkocsmák félhomályából" és álljanak ki magukért. Csiba Katalin egy kérdésre válaszolva azt mondta, az egyetemeken nem lehet politikai kampányt tartani, de az előttük lévő terek közterületnek számítanak, az LMP pedig úgy gondolja, hogy a fiatalokkal kellő időben meg kell ismertetni a társadalmi problémákat.