Magyarországra jött a szlovák hadsereg vezetője

Vágólapra másolva!
Peter Vojtek szlovák vezérkari főnök magyar kollégájával egyeztetett Szlovákia és Magyarország haderejének aktuális helyzetéről.
Vágólapra másolva!

Kétnapos látogatást kezdett kedden Magyarországon Peter Vojtek altábornagy, Szlovákia fegyveres erőinek vezérkari főnöke. A szlovák hadsereg legmagasabb rangú vezetője megbeszéléseket folytat többek között Benkő Tibor vezérezredessel - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM).

A közlemény szerint a szlovák és a magyar vezérkari főnök délelőtt - egy plenáris ülésen - tájékoztatták egymást haderejük aktuális helyzetéről, a folyamatban lévő és jövőbeni tervekről.

A tárgyaláson kiemelt hangsúlyt kapott a két ország missziós tevékenysége és az afganisztáni magyar szerepvállalás változásai. Magyarország és Szlovákia több éve szorosan együttműködik a békefenntartási feladatokra való felkészítésben, kiképzésben és a feladatok végrehajtásában - fűzték hozzá.

Az egyeztetésen a szlovák altábornagy ismertette azokat a nemzetközi gyakorlatokat, melyeket a közeljövőben országában szervez. Ezekre meghívták Magyarországot is, amelyet a magyar fél elfogadott. A szlovák vezérkari főnök a tárgyalás előtt megkoszorúzta a Hősi emlékművet a Hősök terén, az egyeztetést követően pedig Szolnokon csapatlátogatáson vesz részt.